Olivia S, del 2

Olivia tog några djupa andetag medan de stod och väntade på att dörren skulle öppnas. De skulle ta en liten drink hos Alice och Rebecca innan de gick till Saphiren allihopa. De var både hennes absolut bästa vänner, men hon visste att Johan hade lite svårt för hennes väninnor. De var ett par, och det var inget Johan hade emot direkt men han var helt klart inte jätteimponerad av deras förhållande. Han hade skämtat flera gånger om att lebbsex var en trevlig fantasi, men varje gång de diskuterade homoäktenskap eller likande så var han öppet emot det. Men hon klandrade honom förstås inte, hans pappa var rätt konservativ av sig och man formas väl alltid lite som sina föräldrar.
Hon visste att Johan aldrig var spydig rakt ut mot hennes vänner men hon blev alltid lite nervös när de skulle sammanstråla.
Alice öppnade. Hon var lång och blond, och det syntes verkligen inte på henne att hon var homosexuell. Och folk dömde ju verkligen sånt i högsta grad efter utseendet, det hade Alice verkligen erfarat.
Hon hade aldrig kunnat ragga på gayklubbar och liknande för alla trodde ändå bara att hon var hetero.
Det var nog en av de snyggaste tjejerna Olivia visste, hon hade en kort blond page, långa ben och alltid helt rätt kläder.
De gick in i hallen, kramades och hälsade.
"Oj då lilla gumman, ska du verkligen ha den där tighta klänningen, alla killar kommer ju spana in dig ikväll och det vore väl förfärligt för dig som inte nöjer dig med såna löjligheter!" Sa Johan och kollade medvetet in hennes kropp som avteckande sig under en svart sidenklänning.
Olivia höll på att sätta sin drink i halsen. 
"Håll käften Johan, bara för att du är kåt på Alice behöver du ju inte uttrycka din besvikelse över att hon är flata var enda gång ni ses!" Johan såg på henne och flinade. Så otroligt smaklöst!
Men Alice bara skrattade och ledde in dom i det stora vardagsrummet.
I soffan satt Rebecca och hennes bror Jacob, som hade med sig sin tjej Janina. Ingen var egentligen överförtjust i hans nya flickvän eftersom hon var rätt stel, men det vore ju oartigt att bara bjuda Jacob.
Särskilt som det faktiskt verkade seriöst mellan dom, och dom passade verkligen varandra. Båda var mörkhåriga och hade en liknande klädstil, de jobbade båda med reklam och skrev böcker på fritiden.
Rebecca lös upp när hon såg Olivia.
"Älskling! Hej!" Hon rusade fram och de båda vännerna omfamnade varandra.
Olivia andades in den mjuka myskdoften som alltid låg i hennes hår.
Rebecca var inte lika klassiskt vacker som Alice, men hon hade ett charmigt leende och mjuka, bruna lockar som ramade in hennes hjärtformade ansikte. Och hon hade väldigt snälla, bruna ögon.
Det strömmade ut mjuk musik ur högtalarna och Olivia kände hur hon blev lite behagligt sömnig av det goda vinet.

När de hade suttit hos vännerna och pratat och druckit en stund var det dags att gå.
Hon hade hellre velat sitta där hela kvällen, men något tvingade henne ändå att gå till Saphirens event.
Olivia kunde inte släppa den tunga känslan som hade smugit sin in i bröstet, magen och halsen som ilskna knutar.


RSS 2.0