Nål.

En kvinna talar i telefon med hög röst på tunnelbanan.
"När någon man älskar riktigt mycket sårar en med flit, det är som att någon sakta skulle sprätta upp alla blodådror i kroppen på en med en liten vass nål. Det gör så satans ont att man vill dö och samtidigt har man ju nästan inget val med tanke på allt blod som snart spills". Så sa hon.


Ett namn man ristar in i bänkar och väggar med skåpnyckeln.

Vissa säger att de älskar henne. De säger att de älskade henne från första stund hon kom insläntrandes in i vår matsal.
Från första gången de hörde henne prata, när hon sa till Fanny att här finns det ju bara mat med kött, vart hämtar man vego? De berättar om när hon deltog i fotbollsturneringen (trots att hon aldrig hade spela förut) och gjorde så skolans lag vann. De berättar om hur vacker hon var när hennes ansikte strålade av triumf och seger.

Kanske har de rätt. De som snackar om brudar i omklädningsrummet, de kanske verkligen älskar henne.
Men det är jag som har ristat in hennes namn i väggen så att min mamma blev vansinnig.
Det är jag som tänker på henne det första jag gör när jag vaknar, och ni kanske inte tror mig, men jag fortsätter att tänka på henne under hela min vakna tid. Det är jag som har tänkt på henne varenda gång jag har rört vid mig själv i över ett års tid. De andra kan omöjligt ha struntat i sin äckliga porr bara för att tänka på henne.

Det var jag som ljög för min dementa farmor när hon frågade om jag hade någon flickvän än. Jag sa, jo farmor det har jag, hon började som ny i vår klass för ganska längesen. Vi är riktigt kära.

Jag sa till farmor att vi sitter uppe om nätterna och berättar historier från vårt liv innan vi blev kära.
Att jag erkände för min flickvän att jag inte har haft några riktiga vänner i nästan hela mitt liv, och min flickvän erkände för mig att hennes pappa brukade slå henne när hon var liten och att han har flyttat till England nu.
Jag sa också till farmor att om jag får välja en enda plats på hela hennes kropp där jag bara får kyssa henne i resten av livet så skulle det, utan tvekan, vara på hennes stora bruna födelsemärke hon har på ryggen.

Att hon är så kär i mig så om hon inte träffar mig på en dag ringer hon och snyftar i telefonen, säger att hon inte klarar sig utan mig och vet jag hur mycket hon älskar att bara höra min röst?
Sedan berättade jag, att när hon sätter upp håret i en sådan där klämma som håller hela håret uppe, en som ser ut som en krokodilmun eller en rävsax ni vet, då trillar alltid en smal men kompakt slinga ner i nacken på henne.
Så fort jag ser den hårslingan så kliar det i mina fingrar så otroligt mycket för att bara vill tvinna den runt mitt finger.
Jag förklarade också för farmor att hon har så otroligt dålig humor, min flickvän alltså, men jag börjar ändå alltid skratta för hon har ett så otroligt roligt minspel när hon berättar sina roliga historier.
Och innan vi somnar kysser hon mig bakom örat. Allt det här sa jag till min farmor när jag var hon henne sist.

När jag tittade upp så rullade det sakta ner en blek tår för farmors tunna, nästan genomskinliga hud.
Så sa hon med pipig och gammal röst, att om hon någonsin fick uppleva en sån äkta kärlek kunde hon nog dö lycklig.
Jag ville inte påminna henne om att hon hade levt ett helt liv med farfar.
Om man inte sa något till henne trodde hon nämligen att hon var kanske sexton år, hon trodde att hon var en olyckligt kär tonåring igen, som aldrig hade varit tillsammans med någon.

Just i den stunden var vi hemskt lika, jag och min farmor.

Tusen pussar.

Ni som läser mina noveller, jag vet knappt vilka ni är, men åh jag älskar er. Känner mig ju nästan som en riktigt författare redan haha!

/yours

Slut.

Musiken är slut. Han är slut. När natten övergår till morgon blir varma händer på hud kallsvettiga. I väggarna har skrik fastnat och de ångar upp i samma takt som daggen på gräset där utanför. Händerna längtar efter att få röra hud som inte tillhör honom själv, varje vrå av hans kropp är så utforskad den kan bli och han vill spy på sig själv för att han fortsätter. Ge honom något nytt. Något som får honom att vakna upp igen till ett liv som inte endast pågår från 00.00-05.00 i neonljusens bländvärk.

Sexigt.

Det var någon dröm jag hade haft. Jag tror jag drömde någonting om att Daniel på mitt jobb stack in en hand under min kjol. Och jag tyckte om det på något vis. I verkligheten gillar jag varken Daniel eller att bära kjol. Varje dag har jag burit jeans på mitt arbete under så lång tid jag kan minnas.
Men när jag vaknade den morgonen tänkte jag att nu, från och med nu, ska jag bli och vara sexig. Jag ska bli en sån där människa som det bara skriker sex om, en sexgudinna.
Inget våp och ingen bimbo. Men jag ville bli av med känslan av att vara en torrboll och få vara snygg. 
Så jag letade igenom garderob när jag skulle till jobbet, jag ville hitta något riktigt osigt att sätta på mig.
Senaste gången jag hade shoppat något i kjolväg hade väl varit fem år tidigare eller något sånt, så alltså hade jag inte särskilt modernt hemma. Det slutade med en blek, ljusröd manchesterkjol som gick ned till vristerna.
Så jag tog en kökssax och klippte av den så att den slutade två decimeter ovanför mina knän. För att vara trettiosex år måste jag säga att mina ben är helt okej än så länge. Tyckte jag.

Reaktionen jag fick på jobbet var lite annorlunda.

(Fortsättning följer).


Boken.

Han slänge ner en tung bok på mitt skrivbord och gick ut genom dörren. Hans eget kontor var fullt med saker så ingen trodde att han slutade, men sedan dess såg vi honom aldrig mer.
Boken handlade om att våga bryta sig loss från sina gamla vardagsmönster och ge sig ut för att upptäcka nya världar.


Jaaaaaadå!

Mitt i Bromma-intervjun gick jättebra! Så ni som bor i Bromma får hålla utkik efter mig!

/Yours

Gråt.

Varje gång jag gråter blir jag ett litet barn igen. Jag krymper för varje gång jag hulkar och alla tårar som samlats i mina kanaler rinner ut som smält salt, säger att inget av alla vuxenbekymmer betyder något just nu, inte ens att ta en cigarett blir viktigt, det enda som betyder något just nu är mammas mjuka famn.

Virrvarr del 2.

Nu är det en ny morgon. Hans första tankebild är återigen en flicka med långt ljusbrunt hår och bruna ögon.
Men irisfärgen är för vacker för att bara kallas brun, hennes ögon är mer...nötbruna. Fräknar på näsan och kinderna.
En gång i början av sommaren hade han räknat dom, arton stycken. Hon ville ha många fler sa hon, det var så gulligt med fräknar.
Tur för honom att han har hela ansiktet fullt isåfall, för ingen annan än hon verkar tycka att sånt är fint. 
Men iallafall, att hennes ansikte målades upp i hans huvud än en gång gör honom upprörd. Han orkar inte mer!
Nu måste han göra något åt saken. Det räcker inte bara med att smsa henne och skriva roliga saker, det räcker inte med att snacka med henne på rasterna i skolan och dela på cigaretter. Det är så länge sedan de umgicks utanför skolan nu.
Så länge sedan han fick kyssa henne. Kanske är det lika bra, det känns som att han kommer gå av på mitten om han måste sakna henne mer om kvällarna än vad han redan gör!

(Nu vill jag att du som läsare ser det här som en lektion i att våga saker. För vad den här killen nu gör är mycket, mycket modigt. Och när ni läser det så tänker ni antagligen att ja, sådant här händer i noveller men aldrig i verkligheten.
Men om han klarade det så klarar du också det. För han vet ju inte om att han bara lever i en novell, och ändå vågar han!)


Den dagen så smsar han henne, och skriver att han har förmodligen börjat gilla henne mer, och kan de kanske träffas själva snart? Det måste komma som världens chock för henne. För det enda hon skrev var okej, visst.
Han frågar, när? Och hon säger att han kan väl lika gärna komma över till henne nu en stund, så kan de snacka om det också. Hela kroppen brusar upp, vad menar hon? Att hon bara vill prata om saken men inte tycker samma sak? Eller att de kan ses och lämna utrymme för romantik, men också prata om deras känslor för varandra?
Han fattar ingenting, men skickar tillbaka ett "okej" och hoppar in i duschen.

En timme och en kvart senare står han utanför hennes dörr. Han knackar tre gånger. Nervositeten dunkar i hela kroppen, det är som om hjärtslagen ekar hur högt som helst innanför hans hud. Hans tröja smetas mot det svettiga skinnet och handflatorna är brännande varma. Han förstår inte hur det här kan vara en sån big deal, han har ju varit hemma hos henne tusentals gånger!
Han hör steg innanför den tjocka dörren. Ett klick, och sedan är den öppen. Där står hon.
I blött, nytvättat hår och en ljusrosa t-shirt. Inget mer. Eller t-shirten täcker rumpan, så förmodligen har hon trosor därunder också, tänker han, det skulle vara för bra för att vara sant, att hans stora våta dröm besannas såhär drastiskt.
"Du är tidig" Säger hon allvarligt. I ena handen håller hon en hårfön. Och hon är helt osminkad, så man ser fräknarna extra tydligt!
"Ja förlåt...jag blev väl lite ivrig för att få komma hit antar jag".
"Okej, nu får du väl tåla att jag är såhär ofixad, men kom in för all del!" Hon skrattar lite nervöst och för en hårslinga bakom örat. Den sötaste gesten han vet.
"Det där är den sötaste gesten jag vet."
"Va? Vadå?"
"När du för håret bakom örat sådär samtidigt som du skrattar."
"Varför säger du så konstiga saker ibland? Hur vågar du alltid?"
"Jag har ju redan gjort bort mig med att säga att jag gillar dig så nu spelar det väl ingen roll." Svarade han lite generat.
"Du har verkligen inte gjort bort dig. Men kom in istället för att stå i dörren och trampa!"
Han går in ett steg, och stänger dörren efter sig. Han får inte fram ett ord, det känns som att han är inlåst och allt han kan säga är pinsamheter. Dumheter. Och han längtar bara efter henne.
Så han tar försiktigt tag om hennes knotiga axlar och kysste henne, samtidigt som han tar ett steg längre in i hallen.
De andra tusentals gångerna de kysst varandra, är ingenting jämfört med den här kyssen. Den smakar annorlunda. Han känner hennes naturliga smak och andedräkt, den smakar himmelskt. Hennes tungas sätt att leta i hans mun är så mycket mjukare och varsammare än i någon kyss han någonsin känt, och sättet hon suckar på nu får honom att bli så mjuk i knäna att han misstror att han någonsin kunnat gå.


Mitt i Bromma.

Idag är det prick 50 inlägg! Haha. Wow.

Men en annan rolig sak är att imorgon ska jag intervjuas av lokaltidningen om just den här bloggen. Om min "baby"!
Det ska bli så himla kul. Så ni som läser bloggen nu kommer kunna skylta med att ni (fan) läste den innan "alla andra". Kom ihåg det när jag erövrar världen...
Nejmen allvarligt nu, det känns jättebra för man måste ju börja någonstans om man vill komma just någonstans!

/Yours

Köld.

I ett trångt kök sitter en ung kvinna. Vid det svarta bordet hon sitter vid, har det samlats ljusa flagor i en liten hög, skinflisor från hennes fingrar. Hon biter inte på naglarna, hon biter av skinnet runt naglarna. Hon har ingen inspiration kvar.
Hon känner sig kall och tom. Inget är roligt längre. Det känns som att alla, exakt alla är trötta på allt och vill hamna i koma för en lång tid. För vintern klamrar sig fast vid Sverige som en nyfödd hos sin mamma.
Det känns som om den förskräckliga kylan har nått enda in i hjärtat, vilket självklart gör hjärtat extra ömtåligt.
Om hon bara trampar lite snett så brister hela hennes väsen, hon är köldskadad.

Förut älskade hon att betrakta människor. Nu äcklas hon.
Hon äcklas så till den grad att hon rent fysisk känner kräkreflexerna vibrera i halsen.
Hon tittar på alla som står på bussen, och det enda hon ser är hur fasansfullt fult allt är.
Hud som spelar i ett ansikte ser bara glåmig, slapp och grå ut. Hon ser på deras rynkor och deras mörka ringar under ögonen. På deras grå jackor. På blonderade hårtestar och vattenskadade skor.
Och lukten sen! En frän doft blandat med äcklig andedräkt.
Ingen verkar ha svar på vad man ska göra åt sånt här.

Magasinen skriver om hur man kommer över sina ex, hur man får en bättre relation med mamma och hur man får tillbaka sexlusten. Men hur kan det vara viktigt när man inte ens vet hur man ska få lust att gå till bussen?


Du.

Mina fingrar doftar fortfarande av din hud, de luktar som du gör när vi är alldeles svettiga under ditt täcke.

En glamourös revolution.

En enkel man går längs en dammig grusväg. Han går genom en solig, fattig by som han känner väl, här växte han upp och här tänker han stanna. Han är en enkel man, men de flesta tar honom för någon sorts stjärna, eller kanske bara en knäpp pajas. Hans byxor är ljusgrå med pressväck, till det har han matchat en grå kavaj. Hans skjorta är vit som snö kritvit och färgen är en vacker kontrast mot hans mörka hy. Mannen bär också en brun hatt med ett vitt sidenband, och hans skor är vitbruna brouges. Gången är svängande och elegant, han går förbi en mycket vacker dam vid grönsakståndet som han lyfter sin hatt för. Artighet kommer alltid i första rummet, men att han älskar kvinnor är inget faktum han kan stå emot, så den glittrande glimten i ögat kommer nog tätt därefter.

Det är ofta han får stå emot glåpord och gliringar som slängs efter honom på gatorna. De viftas bort som en arg geting, snabbt och brutalt. Han hör inte in i den här lilla världen och rädslan för folk som ser annorlunda ut är inte mindre i deras by än någonstans i världen.
De skriker att han låtsas vara amerikan. De skriker att han är en clown. Det är inte alltid kul att väcka uppmärksamhet på det viset, men han tröstar sig med att kvinnorna gillar det. 
De vet att han och hans sällskap är mycket sofistikerade. 

I den här lilla världen, i det här stora landet där fattigdom slår ut allt som kommer i dess väg, har man då ingen rätt att göra motstånd? Är det fel att elegans och vackra färger ska få slå ut allt det fula?
Det tycker han inte. Han har inte mer pengar än någon annan, men att sy är inte dyrt.
Man kan visa att man inte tål de rika världarnas förtryck. Man kan visa att man inte ger sig, utan att behöva gå med i de sjuka rebellrörelserna som finns. Det är finare att göra världen fin.
En glamourös revolution har börjat.

Mer noveller!

Får man inte nog av alla fantastiska texter här och vill ha ännu mer noveller kan man gå in på Anithas blogg! 
Förutom att hon skriver en jättefin novell varje dag så är hon författare även utanför internet, hon skriver en bok just nu bland annat. Dessutom ska hon snart öppna upp en skrivarsajt för ungdomar, jag länkar till den när jag vet adressen. Några av er som läser gillar nog att skriva själva och då är det världens bästa grej att öva upp sig på skrivarsaljter eller en blogg eller något. I början kanske det känns lite pinsamt, men man växer så sjukt mycket av att få kritik och veta att andra människor läser det man skriver!

Att skriva en bok får bli mitt nästa projekt (:

/Yours

Sån är du.

Jag önskar att jag vore lika bra som du.
Att alltid stå i skuggan av ditt strålande väsen gör bara ont.
I köket sitter jag med telefonen i handen och tittar med tom blick ut genom fönstret.
Jag tänker på dig, jag vill ringa dig.
I mitt huvud spelar jag upp filmer om hur vi går i skolan som samma sort och alla ser oss båda två.
Jag fantiserar om att du ska vilja byta kläder med mig, hur du ringer mig varje kväll och behöver mig minst lika mycket som jag behöver dig.
Hur du avundas mitt spikraka hår och borstar det åt mig. Jag ser framför mig hur du presenterar mig för dina vänner och de undrar om vi är systrar eller bara hemskt lika.  
Allas blickar skulle vara fästa även på mig, inte bara vila hänfört över din slanka figur och dina dyra kläder. 
Männens hungriga ögon skulle äta sig mätta även på mina bröst, på mina ben. De skulle lyssna uppmärksamt efter även mitt skratt när de går på fester och de skulle skina upp likadant när de slutligen ser mig, precis som de gör för dig.
 
Ser man in i dina ögon så stirrar man in i en tusen år gammal själ, någon som har varit med om så mycket att den inte kan göra annat än att glänsa och skimmra, det håller undan sorgen och det är nödvändigt i ditt fall. Sån är du.


Kommer du ihåg?

Kommer du ihåg: När jag knackade på din dörr för att fråga lite nonchalant om vi skulle ta en kaffe fast egentligen visste jag att det var alla hjärtans dag och du hade sagt kom förbi en sväng på söndag om du vill jag har inget för mig, när du öppnade dörren såg jag att du hade en förväntansfull glimt i ögonen och jag sa liksom hej eh har du något för dig min kära granne och du skrattade och sa att nej jag sitter väl lite vid datorn öh, ska du låna mjölk igen eller, och jag bara va? mjölk? nä alltså jag tänkte om jag fick låna dig till en kaffe eller va, jag menar liksom att om jag fick låna dig så vi kunde ta en kaffe och typ snacka lite och du bara jaha nu blev jag lite förvånad, fast jag fattade att du hade gått runt och väntat på det här hela dagen så jag liksom bara tog tag i dig och sen kysstes vi i din hall ganska länge innan vi tog en snabb kaffe bara för att gå hem till dig igen så du kunde fortsätta ta på mig och åh dina gitarrhänder är liksom det finaste som någonsin rört vid min rygg men hörru vi ses för nu rodnar jag för mycket.

Sedan dess bar jag alltid lila ögonskugga.

Det är omöjligt. Bered er på det värsta. Femte gradens cancer och vid en sådan tidig ålder. Gud sover vid ratten när det inträffar situationer som dessa, sa dom. Att ingen förtjänar ett sådant öde.
Jag ville bara att dom skulle hålla käften. Hållkäftenhållkäftenhållkäften.
De visste ingenting. Inget om Gud. Inget om henne. Inget om sjukdomar, om läkekonst.
Cancer är bara ett namn. Hon fanns, hon var verklig, hon sa samma saker som förut och tyckte samma sak, hon var inte cancer. Hennes händer var lika lena som förut och ögonen var fortfarande lika läskigt djupa och svåra att läsa.
Om dessa saker finns kvar, då har inte världen blivit galen. Om världen inte blivit galen, då finns det inget som tar henne ifrån mig, precis! Så tänkte jag. Och varje dag förklarade jag noga för henne om denna tankegång.
Och att hon måste förstå att det är så det ligger till för om hon inte tänker så själv, hur ska hon då bli frisk?
Varje dag bad hon mig att ta av mig mina kläder så att hon fick se ordentligt på min kropp. Hon måste minnas exakt hur jag ser ut så att hon kan tänka på hela mig, när hon prövas för olika hemkheter på sjukhuset, sa hon. Samtidigt som jag knäppte upp mina lätta sommarplagg så förklarade jag utförligt, du är inte cancer. Det är en etikett som läkarna har hittat på för att lättare kunna hålla reda på olika tillstånd som drabbar kroppen. Men det är bara en liten svacka som egentligen inte har mer med dig att göra än en förkylning, hör du på? Självklart lyssnade hon, men de olika drogerna som de proppade i henne gjorde henne så trött att hon ibland inte orkade svara.
"Det är för att jag inte ska ha ont, men det gör lika ont för det." Mumlade hon en gång.
"Det är omöjligt att det gör ont? Med de här tunga grejerna?" Sa jag.
"Det gör inte ont där jag opererades, det gör ont i hjärtat. I hjärtat av att se dig så orolig fast du låtsas vara lugn. Av att du har lila hud under ögonen, du har alltid avskytt lila ögonskugga vet jag, så det är hemskt synd att du tvingas dras med de där mörka ringarna".Betraktelse av en man jag ser på bussen.

Jag kan urskilja exakt var de vita hårstubben i skägget tar vid, och var de slutar. Där de slutar finns det nämligen en hel uppsjö av svarta strån istället.

Och de vita kommer att vinna som i myrornas krig (fast det kriget verkar aldrig ta slut, dock är jag säker på att det vita laget vinner). För varje år som går kommer cirkeln av ljusa strån bli större, och de mörka färre. Om tiden vill kommer hela skägget vara vitt och sprida ut sig längs ett ansikte med mörk, rynkig hud.


Virrvarr.

En ung man sitter i sitt ljusa tonårsrum, som snart han snart har vuxit ur. Både kläderna och sängen har börjat bli mer tight nu. Snart dags att skaffa eget va, kvittrar mamma med en allvarlig glimt i ögonen.
Päronen tycker att det räcker efter arton år. Dom vill slippa tomma ölburkar och rockmusik. Okej. Det är väl inget ovanligt med det. Men han iallafall annat att tänka på just nu.

När han var liten så kändes arton verkligen som en vuxen ålder. När man blev myndig så blev man också vuxen, vad annars? Men nu kände han sig bara liten. Och hjälplös. En trummis i ortens hetaste repa-i-garagetband, känner sig inte hjälplös. Det är så jävla lite metal som det bara går. Känslor är bra när man skriver musik, såklart, men man går ändå inte runt och önskar att man fick sitta i morsans knä igen och glo på Lejonkungen.

För han tänker på en grej som gör att han snart gnags sönder. Är det något mer?
Just så tänker han, är det något mer mellan mig och den här flickan?
Det har aldrig varit det. Och samtidigt har det varit det hela tiden. 
De har trillat in i varandra några gånger under sommaren. Han och hon har varit väldigt bra vänner i snart ett år, men det var inte förrän i sommar som de faktiskt smälte ihop. Om så bara för en natt någon gång när de kände sig ensamma och förvirrade, vad passade då inte bättre än en god väns attraktiva famn?  

Men nu har många av de möten de haft slutat med hans ensamma tårar i kudden.
För att enda sedan i sommras så sa de till varandra; det här betyder ingenting. Vi är bara extremt bra vänner. Så hette det. Men om de aldrig var menade att vara, som han bestämt trodde på förut, hur kommer det sig då att det är henne han tänker på precis i gränslandet mellan dröm och verklighet? Då man inte kan styra vad som kommer upp i ens huvud, men man är tillräckligt vid medvetande för att kunna förstå vad man drömmer, när man snart sover. Då är hon som tydligast, för då finns inget försvar som kan knuffa undan hennes spinkiga gestalt ur hans färgstarka fantasivärld.


Ingen vet.

Jag drömmer mardrömmar om döden och vi pratar inte mer du och jag fast vi bor under samma tak. Fast du ler varmt och frågar vad jag vill äta idag, så är det som om varje mening existerar på skämt och jag blir alldeles för liten för att våga fråga vad som hänt. Varför vi aldrig menar något längre och desto fler dagar som går så mår vi bara ännu sämre. Jag vet inte.


Minnen på en balkong.

En medelålders dam står på balkongen och röker. Hon är ingen kvinna, hon är en dam. Det märks på sättet hon rör sig, hur hon talar och hur hon för sig överhuvudtaget. Hon ser in i grannarnas fönster på andra sidan gatan. Där inne är det två barn som leker någon sorts lek. Den ene är en pojke, han kan inte vara mer än tre år. Magen putar fortfarande ut på det där barnasättet, han är klädd i blöja och huvudet är fortfarande ganska stort till resten av kroppen. Han styltar fram på knubbiga ben och lägger leksaker på sängen samtidigt som han förklarar något för sin syster. Hon är runt fem år, spinkig, med långt mörkt hår. Hon sitter på golvet med händerna i knäet, med ett par lila pjamasbyxor på sig.

Och plötsligt minns hon hur det kändes att vara liten. Skillnaden från att vara stor, vuxen. Inga specifika minnen, men hon kan nästan ta på känslan som hon ständigt hade som barn. En speciell trygghet, som nästan inte går att hitta längre. Som ett mjukt och lurvigt gosedjur har känslan lagt sig tillrätta innanför revbenen och värmer hela bröstkorgens innanmäte. Det känns som att hon skulle kunna lägga sig i snön på balkongen och bara vagas till sömn, mjukt och lugnt. Ingen skulle hända, hon skulle inte frysa ihjäl.

Hon minns det varma ljuset i lägenheten. Mammas sötaktiga doft, det doftade alltid starkast i halsgropen. Känslan av att trä över de obligatoriska knästrumporna. Ett färglatt virrvarr. Av trygghet.

Skaffa aldrig Comhem.

Idag jag lägger jag upp en för både lördag och söndag eftersom mitt internet är knasigt fortfarande. Det är tack vare Comhem, som håller på och fifflar med något i hela vårt bostadsområde för att göra Comhem "ännu bättre". Jag fattar ingenting. Internet fungerar ingefär 10 minuter om dagen. Och varje dag blir jag lika förbannad när det lägger av, men av denna katastrof har jag iallafall lärt mig att; jag måste vara gravt internetberoende. Men jag skyller på att det förstör konceptet på min novellblogg, ja. Hörs senare. <3


Gå på min blomsteräng.

Jag är en sån där tjej som du garanterat skulle störa dig på om du träffade mig. Jag har ett harmlöst, vanligt namn, Agnes. Mitt hår är platt och rakt och ljusbrunt med mittbena. Mina klänningar är ofta gamla versioner av Dior eller Chanel som min gamla stylistfaster har haft dammandes i garderoben sedan tjugo år tillbaka, minst. Jag bor i en lägenhet med min pojkvän i ett område där de gamla tanterna går i päls och pärlörhängen. Om du läste min blogg skulle du tycka att jag var en tjej med ett allt för perfekt liv, och att det är därför jag är så snorkig samtidigt som visar upp "Dagens outfit" med skärsår på armarna. Du skulle bara bli sur, jag lovar. Folk gillar inte morbid elegans. Påstår att det är påklistrat.
Men jag skulle nog vilja påstå att jag är definitionen av morbid elegans. Allt runt omkring mig är elegant men jag är smutsig som döden själv.


Vi var i vardagsrummet, jag och Oliver. Han hade bara kommit över för att ta en cigg och sen skulle han vandra hemmåt i natten igen, och lämna mig ensam i lägenheten, längtandes på soffan. Förmodligen gnidandes mot en av våra dyra sidenkuddar vi fått av mamma. För min egen pojkvän skulle vara bort minst fem dagar till i Paris.


Så Oliver satt där på mitt golv och rökte. Stirrandes rakt framför sig med en bister min, halvt grumlig i de bruna ögonen av körsbärsvinet. Och jag tyckte så synd om honom, några dagar tidigare hade hans flickvän dumpat honom för en annan kille i samma överklassreva som vi själva höll till i. Snart kommer det vara inavel i hela vårt kvarter.
Nå, jag tyckte synd om honom och om mig själv givetvis för att min pojkvän var bortrest, jag satt och betraktade honom medan jag rökte min tjugotredje cigarett för dagen.
Plötsligt tittade han upp på mig.
"Du är bara en smutsig liten hora Agnes, vet du det?", han skrattade sitt hesa fylleskratt.
Jag bara stirrade på honom, vad höll han på med?
"Vad menar du?"
"Jag menar att snart kommer du knulla med mig och det kommer inte vara mitt fel i folks ögon, det kommer vara ditt fel såklart. Alla kommer tycka att du är ett litet äckel och din pojkvän kommer göra slut med dig."
"Jag kommer inte ligga med dig."


Jag vet inte hur det gick till men plötsligt hade min åtråvärda tyllklänning rivits i två delar och jag låg flämtandes på vardagsrumsgolvet med Oliver över mig. Jag ville inte ligga med honom. Det kändes som om jag var instängd i ett litet rum som bara krympte till det mindre runt mig. Jag kunde inte andas.
Jag honom ängsligt att sluta larva sig. Att han skulle kliva av mig. Jag slog till honom i ansiktet.
Men han låg, hård och tung ovanpå mig och jag kunde inte röra mer än min högra arm som jag vevade med som besatt.
"Jag har inte gjort något än, jag ligger bara på dig".
Jag visste inte vad jag skulle svara, gråten låg trång i halsen och jag kände mig bara helt mållös av rädsla. Oliver.
Min vän. Snälla, rara Oliver, sluta nu. Så fortsatte han:
"Om du inte frivilligt ligger med mig ikväll, så kommer jag göra det ändå med dig, och din kära pojkvän, som jag vet att du inte älskar, han kommer få höra vilken fantastisk förförare du är min sköna dam. Men om du bara är lite schysst så blir det här ingen bid deal " Han skrattade. Tomma själlösa skratt måste vara ett bevis på att bara djävulen finns.
Jag visste att min kille aldrig skulle tro på mig istället för Oliver. Han har känt Oliver sedan de var små.
Han har dessutom aldrig litat på mig, mer än vad han litar på andra källor. Och rykten är något som anses extra delikata när de handlar om mig, tydligen. Så. Efter några minuter så sa jag det bara, jag vet inte varför - Jag sa till Oliver att jag mer än gärna ville ha sex med honom.

Olivers hårda stötar i mig, hans tunga andetag blandade med mina skräckfyllda snabba ryckningar i lungorna, knappast andetag, med lite krydda av svarta mascaratårar rinnandes ner på mattan, om man kokade ihop den blandingen skulle man ha den klara definitionen av sorg. Jag minns att jag tänkte på något sånt medan vi låg där. Och jag hade rätt, inte bara jag var extremt förstörd där jag låg. Oliver började helt plötsligt gråta. Han drog sig ur mig, satte sig bredvid och bara grinade. Han tappade nästan andan, så mycket grät han.

Han såg ut som en liten fågelunge som tappat bort sin mamma. Han hulkade som ett litet barn.

Jag bara tittade på honom.

"Döda mig." Grät han. "Snälla döda mig bara."

Det tog en stund innan jag ens kunde prata, jag var helt skakig i kroppen och det kändes som jag hade stopp i halsen. Tillslut sa jag med raspig stämma:

"Det passar inte att leka martyr nu. Gå härifrån istället, jag orkar inte ens döda dig."

Han fortsatte att bara gråta. Jämrade sig, slet i sitt hår.

Sedan ställde han sig på alla fyra, dunkade munnen så hårt han kunde mot stengolvet.

Jag såg hur det rann, kladdigt och rött ur hans mun, blodsaliv. Han spottade.

Han var ju helt galen, tänkte jag. Han reste sig snabbt upp.

Knuffade ner mig golvet, jag låg där, fortfarande naken sånär på den skära spetsbehån jag fått av mamma en gång. Han såg på mig med en blandning av skräck och avsmak, tror jag.

Sedan gick han. Det enda han lämnade kvar var en blodig tand i ett blodhav på golvet.


Det var ett tag sedan nu. Klänningen jag hade på mig den kvällen är längst in i garderoben nu.

Min pojkvän kom hem i förväntad tid, jag sa aldrig något till honom.

Han hade med sig en resepresent, jag fick en Hermés-scarf och jag började gråta, men jag berättade aldrig att det inte var av lycka för det exlusiva märket. Annars känner jag mig märkligt iskall. Det skrämmer mig mest av allt, mer än någon gråtattack då och då, så känner jag inte av något alls. Jag dricker litervis med vin för att jag vill kunna explodera i känslor någon gång, ösa ur mig detdär som gror i bröstkorgen. Men nej.

Jag och Oliver pratar inte mer. När vi möts nuförtiden nickar vi bara kort åt varandra, han ser aldrig in i mina ögon. Första gången vi möttes efter "händelsen" så gick jag fram till honom. Jag tryckte snabbt något i hans hand innan jag skyndade därifrån - Det var en rengjord och kritvit tand.


Kallt.

Långt ner mot förvirringens svarta rymd, där hennes medvetande vill lägga sig ner och dö. Mellan underklädestyg och hud.
Orkar inte tänka, men gör det ändå tills hjärnan blöder. På ljummen, vit snö som lägger sig blöt och kladdig på huden. Lakan torkar bort det mesta.
Om man föredrar att hjärnan ger upp som en insekt man trampar på, några sista andetag och nu ger jag upp, men samtidigt inte vill hamna i koma.
Då har man inget val.

Man på sig skorna och går till skolan som vanligt.
Enda sedan första gången hon såg dig har du existerat i tre ord:


Kanske.

Idioti.

Älskling.


Pessimistisk kvinna, 40, talar om kärlek.

Man kan fastna i någon. Man hakas fast för alltid med en osynlig krok och sen är det kört.

Men tappa inte modet för det. Du kan romantisera det och kalla dig lycklig.
Du kan skita i det.
Du kan romantisera det och gifta dig.
Du kan ta en riktig krok och kroka fast dig rent kroppsligt med personen så lär ni båda dö av blodbrist och då slipper du ju problemet för alltid istället.

Jag har provat allt utom det sista.
Det skulle jag aldrig göra. För jag är inte galen.
Jag kanske är trött på att vara kär. Jag kanske är trött på, att efter tjugo år, få svindel varje gång jag känner hans doft. Och jag kanske är trött på att under jobb längta så efter hans händer på min kropp att det känns som om jag vill lägga mig ner och tyna bort mitt på arbetsplatsens kalla golv.
Jag kanske är trött på att vara så kåt att det känns som jag ska sprängas om han inte kommer hem och sätter på mig det första han gör efter jobbet?

Ni förstår inte mitt problem.
Jag menar, vore han kär i någon annan, eller trött på mig, då vore kanske det här problemet förståeligt för er, kära läsare. Men han är precis lika dan. Och vi vet inte vad vi mer ska göra, vi är så trötta på att ge varandra röda rosor att vi glömmer vad vi håller i, istället råkar vi ta järngrepp kring stjälkarna och sticka oss blodiga på taggarna. 

Jag är vanvettigt kär. Jag är trött på att vara kär. Men jag är inte galen.


RSS 2.0