Teamwork behövdes.

De satt alla fyra runt det låga bordet på uteserveringen. I mjuka fotöljer satt de med korta sommarklänningar och visade upp sina senaste brännor, alla utom Josefine som hade jobbat hela sommaren.
Laura och Vilma hade varit på Cypern tillsammans i två veckor, de var vackert gyllenbruna och håret hade blivit solblekt.
Man såg att de tyckte att de var snygga. Elin tyckte också att de var snygga, Josefine var också otroligt vacker men mer på ett skört sätt eftersom hon inte fått någon färg och redan var en väldigt blek person.
Hon färgade hela tiden sitt hår mörkbrunt, och ur tubtoppen stack hennes späda, bleka axlar ut som små fågelvingar. Jo, hon var nog snyggast ändå. Trots att Elin kunde uppskatta Jossans (under sommartid) mycket exotiska utseende så hade hon själv legat och pressat hela sommaren. Och försökt träna, kombinerat med jordgubbar, på sin höjd, till lunch. Det var sött, gott och inte på långa vägar lika onyttigt som pommes eller något annat hon helst hade velat kasta i sig.
Inte för att hon brydde sig så mycket om hennes portioner med onyttigheter uteblev, men det var ett hårt liv att ständigt pressa kroppen på banting, det märkte hon nog. Hon kunde inte ens dricka hälften så mycket alkohol nu för tiden, och så fort hon var i solen hade hon en vattenflaska för annars blev hon yr på en minut.

De satt där med varsin latte eller något starkare, och bara pratade. De hade mycket att ta igen!
Laura och Vilma berättade om galna grejer som hade hänt på resan. Jossan berättade om en tjej som hade börjat störa henne på jobbet, och sedan berättade hon att hon och hennes pojkvän skulle fira deras ettårs-dag på Västkusten. 
Laura höjde på sitt mörka ögonbryn. 
"Västkusten? Vad ska ni göra där? Sola?" Hon lät väldigt oimponerad. 
"Ja, vi ska bo i en liten sjöstuga som hans morbror äger, sola, bada och äta färsk fisk och sånt!" Josefine log. 
"Haha, det låter inte så jätteromantiskt, men vad gulligt och mysigt ändå, typiskt er att göra något riktigt naturtroget, haha!" Det var Vilma som kastat ur sig nästa replik. 
Elin satt mest och lyssnade. Så fort Josefine pratade om sin pojkvän så var allt så himla "tråkiiiiigt men guuulligt".
Sedan styrdes samtalet in på sex och killar.
"Åh, ni måste se en bild på Max!" Nu var det faktiskt Elin som ville berätta.
"Max?"
"Ja, jag berättade ju i telefon, om killen jag träffade i parken för kanske tre veckor sen! Han är sjukt snygg och så himla trevlig!" Kuttrade Elin, hon slog in facebook på mobilen för att gå in på hans profil.
När de fick se hans bild tittade alla tre under tystnad på bilden, sedan sa de någonting i stil med:
"Åh. Haha, verkligen din stil men inte aaalls min stil. Haha...nja, klädstilen var ju inte direkt någon höjdare och det där håret...men söt, ni passar!"
Elin nickade förstrött. Hon började bli så less på allt det där. Varför fick ingen kille hon träffade vara bra nog?
"Sedan låg jag med Chrille för en vecka sen också." Hasplade hon ur sig.
De andra tittade storögda på henne. Nu hade hon dom allt ändå, hon visste att alla i hela deras bekantskap tyckte att Chrille var en riktig tia.
"Chrille? Haha alltså hur många har du legat med egentligen under sommaren?" Josefine skrattade.
"Jag har legat med fyra stycken, samtliga över förväntan på både teknik och storlek." Fyrade Elin av kaxigt.
De andra började skratta nervöst, det här var inte likt Elin.
Sedan var det samma veva när Laura berättade om huset hennes pappa skulle flytta till, det låg inte så bra till och det var väl inte kul att bo på Ekerö med det lät ändå fint hade alla samstämmigt klargjort. När Vilma erkände att hon hade gått upp lite vikt sa alla att nej, det syns inte, förutom kanske i ansiktet men du är skitsnygg med lite hull på kroppen, lovar, promise!

Elin drog igenom hela fikastunden i huvudet på vägen hem. Varför var det såhär?
Var hon med fel vänner som inte kunde uppskatta att det gick bra för någon annan, eller att någon annan hade kul?
Och ändå var de oskiljaktiga, bästa vänner, men ingen kunde glädja sig åt någon annan utan att spy ut sig lite galla ovanpå också. Hon kände sig trött. Varför kunde de bara inte stötta varandra?


Kommentarer
Postat av: Kajsa

precis så är det. precis så!

2010-07-06 @ 13:16:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0